Friday, January 16, 2009

SENARAI FILEM FILEM MELAYU KLASIK DALAM BENTUK VCD YANG ADA DALAM SIMPANAN


1 ABU HASAN PENCHURI
2 AHMAD ALBAB
3 AKSI KUCHING
4 ALADIN
5 ALI BABA BUJANG LAPOK
6 ALOHA
7 AMOK TOK NADING
8 ANAK BAPAK
9 ANAK BULOH BETONG
10 ANAK DARA
11 ANAK KU SAZALI
12 ANAK PONTIANAK
13 ANJORAN NASIB
14 ANTARA DUA DARJAT
15 ANTARA SENYUM & TANGIS
16 ARJUNA
17 AYER MATA DUYONG
18 AZIMAT
19 BADANG
20 BAPA SAYA
21 BATU BELAH BATU BERTANGKUP
22 BATU DURHAKA
23 BAWANG PUTIH BAWANG MERAH
24 BAYANGAN AJAL
25 BAYANGAN DIWAKTU FAJAR
26 BIDASARI
27 BUDI DAN DOSA
28 BUJANG LAPOK
29 BUMIPUTRA
30 BUNGA TANJONG
31 CHE MAMAT PARANG TUMPOL
32 CHELORONG CHELORENG
33 CHEMPAKA BIRU
34 CHINTA
35 CHINTA KASEH SAYANG
36 CHUCHU DATUK MERAH
37 DAHAGA
38 DAJAL SUCHI
39 DANDAN SETIA
40 DANG ANUM
41 DARAH KU
42 DARAH MUDA
43 DARMA KASUMA
44 DAYANG SENANDONG
45 DO RE ME
46 DOKTOR
47 DOSA WANITA
48 DR RUSDHI
49 DUA KALI LIMA
50 DUA PENDEKAR
51 DUPA CHENDANA
52 ENAM JAHANAM
53 GELORA
54 GERAK KILAT
55 GERGASI
56 GERHANA
57 GERIMIS
58 GILA TALAK
59 GUL BAKAWALI
60 GURINDAM JIWA
61 HANG JEBAT
62 HANG TUAH
63 HANTU JERANGKONG
64 HANTU KUBOR
65 HANTU RIMAU
66 HARIMAU JADIAN
67 HATI BATU
68 HATI IBLIS
69 HUJAN PANAS
70 IBU AYAM
71 IBU MERTUA KU
72 IBULAH SYORGA
73 IKAN EMAS
74 IMAN
75 INDERA BANGSAWAN
76 ISI NERAKA
77 ISTANA IMPIAN
78 JAHANAM
79 JALAK LENTENG
80 JANGAN TINGGAL DAKU
81 JAUH DIMATA
82 JEBAK MAUT
83 JIRAN SEKAMPONG
84 JIWA LARA
85 JULA JULI BINTANG TUJUH
86 JURANG BAHAYA
87 KACHA PERMATA
88 KAKI KUDA
89 KALONG KENANGAN
90 KANCHAN TIRANA
91 KASEH IBU
92 KASEH SAYANG
93 KASIH TANPA SAYANG
94 KECHEWA
95 KELUARGA 69
96 KEMBALI SEORANG
97 KERANDA BERDARAH
98 KERANDA JINGGA
99 KERIS MAS
100 KORBAN FITNAH
101 KORBAN KASIH
102 LABU LABI
103 LAILA MAJNUN
104 LAIN JALAN KE SHORGA
105 LAKSAMANA DO RE ME
106 LAMPONG KARAM
107 LANANG SEJAGAT
108 LANCHANG KUNING
109 LELA MANJA
110 LELA SATRIA
111 LOBANG NERAKA
112 LUBALANG DAIK
113 MABOK KEPAYANG
114 MADU TIGA
115 MAMBANG MODEN
116 MAS MERAH
117 MASAM MASAM MANIS
118 MASHARAKAT PINCHANG
119 MASUK ANGIN KELUAR ASAP
120 MAT BOND
121 MAT KARONG GUNI
122 MAT LANON
123 MAT RAJA KAPOR
124 MAT TENGGEK
125 MAT TIGA SUKU
126 MAT TOYOL
127 MATA DAN HATI
128 MATA SYAITAN
129 MATAHARI
130 MEGAT TERAWIS
131 MENYERAH
132 MERANA
133 MISKIN
134 MUDA MUDI
135 MUSANG BERJANGGUT
136 NAGA TASIK CHINI
137 NASIB
138 NASIB DO RE ME
139 NASIB SI LABU LABI
140 NERACHA
141 NILAM
142 NOR ISLAM
143 NORA ZAIN 001
144 NORLELA
145 NUJUM PAK BELALANG
146 PAK PANDIR MODEN
147 PANCHA DELIMA
148 PANGGILAN PULAU
149 PANGLIMA BESI
150 PANJI SEMERANG
151 PATAH HATI
152 PENARIK BECHA
153 PENCHURI
154 PENDEKAR BUJANG LAPOK
155 PENDEKAR SAKTI
156 PERKAHWINAN RAHSIA
157 PERMATA DIPERLIMBAHAN
158 PILIH MENANTU
159 PLAY BOY
160 PONTIANAK GUA MUSANG
161 PUAKA
162 PUSAKA PONTIANAK
163 PUTERA BERTOPENG
164 PUTERA SANGKAR MAUT
165 PUTERI GUNONG BANANG
166 PUTERI GUNONG LEDANG
167 PUTUS SUDAH KASIH SAYANG
168 RACHUN DUNIA
169 RADEN MAS
170 RAGAM P.RAMLEE
171 RAJA BERSIONG
172 RAJA BERSIONG SHAW BROTHERS
173 RAJA LAKSAMANA BENTAN
174 RASA SAYANG EH
175 RAYUAN SUKMA
176 RUMAH ITU DUNIA KU
177 SABARUDIN TUKANG KASUT
178 SATAY
179 SATU TITIK DIGARISAN
180 SAUDAGAR MINYAK URAT
181 SEDARAH
182 SEJOLI
183 SELENDANG DELIMA
184 SELENDANG MERAH
185 SEMANGAT ULAR
186 SEMERAH PADI
187 SEMUSIM DI NERAKA
188 SENGSARA
189 SENIMAN BUJANG LAPOK
190 SERANGAN ORANG MINYAK
191 SERIKANDI
192 SESUDAH SUBOH
193 SGT HASSAN
194 SI MURAI
195 SI MURAI
196 SIAL WANITA
197 SIAPA BESAR ?
198 SIAPA SALAH
199 SINGAPURA DILANGGAR TODAK
200 SITANGGANG
201 SITI MUSLIHAT
202 SRI ANDALAS
203 SRI MERSING
204 SUMPAH PONTIANAK
205 SUMPAH WANITA
206 TAJUL ASHIKIN
207 TAUFAN
208 TIGA BOTAK
209 TUN FATIMAH
210 TUN MANDAN
211 TUNANG PAK DUKUN
212 UDANG DISEBALIK BATU
213 WAN PERKASA
214 YATIM MUSTAPA
215 YATIM PIATU

21 comments:

  1. woii byknya, nanti bolehlah pinjam

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum kak masmerah, saya tgh dok cari keliling kampung cerita sabarudin tukang kasut tapi x jumpa, nak jadikan dvd, vcd yg ada kat saya kelabu sangat, gambar x clear, boleh x buat salinan kat saya, nanti saya bayar la, (sekali dgn cite abu nawas - kalau ada) contact saya kat princehann@yahoo.com (hanafiah) ataupun call saya kat no ni 013-4539227

    ReplyDelete
  3. geramnya nak ambik semua vcd tu. macamana nak dapat?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Kak MasMerah, saya lihat dalam senarai yang dipaparkan, ada banyak vcd yang saya sedang cari dan berminat untuk membeli salinannya. Adakah Kak MasMerah bersedia untuk menjual salinan ? Harap dapat maklumbalas segera dari Kak MasMerah, saya bersedia untuk membayar harga yang ditawarkan jika ada untuk dijual salinan. Harap Kak Mas Merah dapat hubungi saya tunasharapan di email cybersuccess.biz@gmail.com

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. puas saya cari filem mas merah....kalau nk boleh jual ke

    ReplyDelete
  6. boleh scan tak cover dia? boleh buat satu blog baru tajuk poster filem klasik melayu....

    ReplyDelete
  7. Saya tak ada "Amok Tok Nading" tapi ada "Chemburu", "Orang Minyak" dan "Chinta Gadis Rimba". Boleh tukar suka sama suka tak?

    ReplyDelete
  8. Kalau ikutkan senarai yang tercatat, ada banyak lagi filem yang Mas Merah tak ada tapi saya ada. Antaranya,
    1. Ayer Mata
    2. Berdosa
    3. Bernoda
    4. Bukan Salah Ibu Mengandong
    5. Che Mamat Parang Tajam
    6. Di Belakang Tabir
    7. Fajar Menyinsing
    8. Gelora Hidup
    9. Insaf
    10. Insan
    11. Jula Juli Bintang Tiga
    12. Perjodohan
    13. Roh Membela
    14. Salah Sangka
    15. Selamat Tinggal Kekasehku
    16. Tun Tijah

    Selain itu, saya juga merayu pada Mas merah dan sesiapa saja supaya memastikan jodol filem dicatatkan seperti yang tercatat dalam filem (contohnya "Mata Shaitan" bukannya Mata Syaitan", "Nujum Pa' Blalang" bukannya "Nujum Pak Belalang", "Doctor" bukannya "Doktor", "6 Jahanam" bukannya "Enam Jahanam" dan "Laxmana Do Re Mi" bukannya "Laksamana Do Re Mi" dan banyak lagi.

    Ini semua adalah fakta, dan kalau dah fakta tu, kenalah dicatatkan dengan betul dan tepat.
    Jangan marah Mas Merah, nanti lekas tua.

    ReplyDelete
  9. Akom akak...
    sy minat sgt ngn ceritaa lamaa...
    klasik..
    rasenye byk yg xtengok lagi...
    so mcm mane boleh saya nk ada koleksi mcm akak gak??

    ReplyDelete
  10. Salam....

    Saya juga tengah cari filem "PERJANJIAN SYAITAN" DAN "MESTERI RUMAH TUA"..... sayang betul, tv kita dah tak pernah tayang lagi.... dan puas sudah saya mengembara dari kedai ke kedai...tapi masih tak berjumpa....kalau ada news pasal benda ini hubungi saya -harry-0197775910.TQ

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. salam...

    saya juga tengah cari filem"BIDASARI"INDERA BANGSAWAN"dan"IKAN EMAS"

    ReplyDelete
  13. salam,sesiapa nk film agogo67 blh hubungi sy...012 3439149...tq

    ReplyDelete
  14. saya kepingin sangat hendak dapatkan filem AMOK TOK NADING lakonan Hussein abu Hassan

    ReplyDelete
  15. Saya berminat mendapatkan VCD 'AMOK TOK NADING' . Sila beritahu dimana saya bolih dapatkannya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  16. Atau awak upload ke youtube filem 'AMOK TOK NADING'tersebut. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  17. klau uploadkn sume2 cte tu bgus gak...hehe

    ReplyDelete
  18. Salam......saya tak tahu apa nama filem yang terkandung di dalamnya lagu curahan kasih nyanyian allahyarham datuk ahmad mahmud bersama dengan datin rafeah buang.....sesiapa yang tahu tentang harap memberikan maklumbalas.....terima kasih

    ReplyDelete
  19. salam, saye nak tanye ape tajuk filem klasik yang cerita bukunya 'patung kencana dari kuripan'? kalau sesiapa tau tolong jawab trimekasih

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum

    mintak jasa baik, dalam cerita keluarga 69 ada satu lagu yg dinyanyikan oleh saloma. selepas lagu itu habis, p.ramli bergaduh.. boleh tolong carikan tajuk lagu tu? puas sy mencari tp tak juga jumpe.. harap dapat membantu kawan ku seniman.
    kalo ada jawapanya e mel kn ke alifparadise@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Aper tajuk cerita yg mengisahkn sebuah keluarga barupindah rumah, kemudian anak dia jmpa satu kotak dlamnya ada peralatan spirit of the coin....nama hantu ygbmasuk dlm syiling tu tunan....lps tu jmpa mayat dlm tangki air.....
    Lg 1 cerita ttg banglo misteri....bapak dia simen mayat anak dia dlm dinding siap pakai baju melayu lg...last2 org jmpa mayat tu jgk...

    ReplyDelete